04-06-2013

БУЛСТРАД ЖИВОТ пуска нова атрактивна здравна застраховка

Застраховка „Здравна грижа” обезпечава качествено обслужване и широк спектър от медицински услуги на територията на България

(04 юни 2013г., София) ЗАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” направи поредна стъпка в подкрепа на развитието на здравното застраховане у нас с представянето на атрактивната застраховка „Здравна грижа”. Новият здравен продукт е специално създаден за българския пазар в отговор на растящата потребност от надеждна здравна грижа, качествено обслужване и повече възможности за ползване на широк спектър от медицински услуги на територията на България.

В обхвата на застраховката са включени профилактика, болнична и извънболнична помощ, здравни грижи, дентална помощ, разходи за лекарства, помощни средства и консумативи, в това число разширени покрития за наблюдение на бременност и раждане за дамите, както и разходи за хомеопатични лекарства. Всяко от тези покрития се предлага в три опции – стандарт, оптимум и лукс според предпочитаното ниво на здравна защита.

Едно от предимствата на застраховка „Здравна грижа” е това, че предоставя на клиентите свободата да изберат сами набора от покрития, които да ползват като абонамент или под формата на възстановяване на разходи по всяко време и без направление от личен лекар. По желание,те могат да застраховат и членове на семейството, вкл. и децата.

Друго предимство на „Здравна грижа” е качеството на обслужване, което БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП може да гарантира, благодарение на близо 300 договора, които дружеството е сключило до момента с лицензирани държавни и частни медицински лечебни заведения в цялата страна. В допълнение, в услуга на клиентите работи денонощен Контакт център, а медицинските координатори в мрежата на застрахователя са в готовност да окажат помощ за лечение или консултация от специалист на място. Ако желаят, клиентите могат да посетят и всяко друго лицензирано медицинско лечебно заведение извън мрежата на застрахователя, където също могат да ползват услуги, включени в застрахователния договор.

Клиентите със застраховка „Здравна грижа” могат да подават документи за възстановяване на разходи за ползвани услуги, включени в обхвата на застрахователното покритие в близо 60 офиса и представителства на БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП в цялата страна и да следят техния статус онлайн. За тяхно удобство животозастрахователят предлага и известяване чрез кратко съобщение на мобилен номер.

Застраховка „Здравна грижа” е съобразена с изискванията за здравословни и безопасни условия на труд, което я прави изключително подходяща за корпоративни клиенти и работодатели със социално отговорна политика към служителите.