article photo

10-11-2015

Доброволци от Булстрад и Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп отново помогнаха на хора в нужда

На 16 октомври, когато се отбеляза Световния Ден на прехраната,  80 доброволци от Булстрад и Булстрад Живот проведоха за пети пореден път Ден на социалната активност в седем града в страната - Бургас,  Варна, Плевен,  Пловдив,  Русе , София и Стара Загора. Над тон и половина хранителни продукти бяха дарени и разпределени в рамките на тазгодишната инициатива, а помощта на доброволците достигна до над 300 души.

В София две смени доброволци помагаха в склада на Българска Хранителна Банка, където сортираха плодове и зеленчуци, предназначени за социални кухни и организации на хора с увреждания, и участваха в обхода на търговците на тържището „Слатина – Булгарплод”, за да привлекат още дарения.

В Бургас,  Варна, Плевен,  Пловдив,  Русе и Стара Загора, служителите на двете компании работиха в дневни центрове и центрове за обществена подкрепа, които са част от мрежата на БАЛИЗ - Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения. За тях служителите на Булстрад и Булстрад Живот отново подготвиха хранителни пакети с трайни продукти от първа необходимост, които семействата използват в рамките на една или повече седмици. Освен това, доброволците по места се включиха в изработването на сувенири за предстоящи благотворителни събития на  организациите  – изложби, базари и кампании за набиране на средства.

За пет години, доброволците от Булстрад и Булстрад Живот, със съдействието на Фондация „Помощ за благотворителността в България”, са дарили над 1000 часа доброволен труд на 15 неправителствени организации и институции, подкрепящи хора в нужда.