article photo

06-11-2017

Доброволци работиха в 26 институции в помощ на деца и възрастни хора в нужда

Денят на социалната активност на служители на БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ се проведе за седма поредна година в 18 града в страната

В края на октомври близо 200 доброволци от БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП и БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП участваха в традиционния „Ден на социалната активност”. Инициативата е част от дългосрочната кампания на Виена Иншурънс Груп, която насърчава служителите на компаниите в Групата в 24 държави от Централна и Източна Европа да помагат на хора в нужда. През този ден доброволците отиват на работа не в офисите си, а там където има необходимост.

Тази година екипите и ръководството на двете компании работиха в 26 социални институции в 18 града в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Сливен, Петрич, Шумен, Враца, Монтана, Благоевград, Банско, Пирдоп и Карлово.

Доброволческите акции по места бяха организирани според заявените от социалните институции конкретни нужди от подкрепа и доброволен труд. Дейностите бяха разнообразни – например боядисване, зазимяване на градините, почистване, спортуване и рисуване с децата, урок по месене на хляб в гр. Пловдив, посещение на кино заедно с младежите на центъра в гр. Бургас. Във Варна доброволците изработиха сувенири, бижута, картички за Коледа, коледни украси, като голяма част от тези предмети ще се продават на благотворителни базари и ще осигурят средства за подпомагане.

В София, където доброволците работиха на пет места, част от служителите помогнаха за почистване на външните площи и зазимяването на градините в дома за стари хора „Дълголетие“, а други прилагаха своите умения да плъстят вълна и да изработват сувенири за набиране на средства в подкрепа на дейността на дневния център за младежи с увреждания към Фондация „Светът на Мария“. Доброволци имаше и в „Българска хранителна банка“, където сортираха плодове и зеленчуци за разнос до дневни центрове, социални кухни и др.

Доброволците в София работиха също в дневния център за деца с увреждания „Свети Врач” и в дневния център за младежи с увреждания към Асоциация „И нас ни има“. Те се посветиха на изработване на глинени пластики, картички и сувенири за Коледните благотворителни базари, които ще подпомогнат центровете с допълнителни средства за така необходимите материали за терапевтична работа с посетителите им.

Денят на социалната активност на БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП и БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП се организира в партньорство с фондация „БИКОУЗ в помощ на благотворителността“. По данни на фондацията, в рамките на тазгодишното издание на инициативата, доброволците от двете компании са успели да помогнат с труда си на близо 650 деца и възрастни хора в неравностойно положение и техните семейства.