19-05-2008

Официалният застраховател на М-Тел Мастърс 2008 връчи 3 награди в рамките на турнира

В рамките на наскоро приключилия международен шахматен супертурнир М-Тел Мастерс, официалният застраховател на турнира – ЗАД „Булстрад Живот“ традиционно раздаде награди за постигнати успешни резултати.

Миналата седмица на стадион „Георги Аспарухов“ в София се състоя футболен мач между гросмайторите и популярни футболисти. В него звездите на "Чес Юнайтед" - Топалов, Аронян, Иванчук, Раджабов, Сянджи и Чепаринов се се изправиха срещу селекция от футболисти на ПФК "Левски" на малки вратички в две полувремена по 10 минути.
След края на мача, който завърши в полза на „Левски“, изпълнителният директор на ЗАД "Булстрад Живот" г-жа Светла Несторова връчи две награди - зелен картон за спортсменска игра - на гросмайстора Бу Сянджи от Китай, и почетни купи за екипен дух - на отбора на “Левски”.

По време на официалната церемония по закриването на М-Тел Мастърс 2008, г-жа Несторова връчи още една награда - за най-интересна партия. Така ЗАД „Булстрад Живот“ се солидаризира с мнението на шахматната легенда Борис Спаски. Наградата получиха Бу Сянджи (Китай) и Теймур Раджабов (Азербайджан).