article photo

28-04-2015

„Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ обвърза своята годишнина с кауза на фондация „За Нашите Деца“

Фондация „За Нашите Деца“ откри съюзник в лицето на животозастрахователната компания „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“, която подпомогна каузата „Подкрепяща семейна грижа за деца в риск“. Компанията дарява 20 000 лева, с които ще бъдат спасени от изоставяне 10 деца и ще бъдат подкрепени 20 деца в приемни семейства.

Според последните статистики България е на първо място в Европа по брой изоставени деца. Всяка година у нас се оставят 2000 бебета. Половината от тях – още в родилния дом. Близо 4000 деца в страната ни все още живеят в домове. Основна мисия на фондация „За Нашите Деца“ е да помага именно на тях. Финансовата помощ, която държавата отпуска, за да им осигури по-добро бъдеще обаче, е крайно недостатъчна. Ето защо в своята кауза фондацията има нужда от съмишленици.

Такъв съмишленик се оказа именно ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”. През годините компанията с постоянство подкрепя социални и доброволчески каузи в помощ на деца и младежи в неравностойно положение. Такова е нейното намерение и за напред.  

 

В потвърждение на това и по случай 20 годишния си юбилей, ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” пое ангажимента да подпомогне каузата на Фондация „За нашите деца” с 20 000 лв. в следващите дванадесет месеца.

Дружеството направи съпричастни на този избор и съмишленици на каузата близо 500 служители, партньори и гости, присъствали на официална церемония по този повод.

 

Сумата, която ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” дарява на  Фондация  е възможна благодарение на наградата на д-р Гюнтер Гайер за социално съзнание, която основния акционер на Виена Иншурънс Груп - Винер Щетише Ферзихерунгсферайн присъди на дружеството през 2013 година за социалната му ангажираност.

 

По повод подкрепата Светла Несторова, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” заяви: “Тези, които ни познават знаят, че като компания сме много активни в различни видове социални и доброволчески дейности, включително такива, които са не толкова корпоративни, колкото лични каузи на хората от екипа. Това се дължи на нашата корпоративна култура, но също така и на споделените ценности и разбирания по отношение на бъдещето на най-млади членове на нашето общество, които са лишени от родителска грижа и свой дом. Радваме се, че можем да помогнем и се надяваме партньорството ни с Фондация „За нашите деца” по тази кауза да доведе до положителни резултати."

 

Изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова изказа своите благодарности: „Радваме се, че ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп “ стана наш съюзник в каузата всяко дете да живее спокойно и щастливо в семейна среда. Поздравяваме компанията, че е осъзнала необходимостта да инвестира в развитието на най-уязвимите деца. Ние от фондация „За Нашите Деца“ смятаме, че ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп “ е пример за компания, отговорна към обществото.“.

Партньорството между фондация „За Нашите Деца“ и ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“  по каузата „Подкрепяща семейна грижа за деца в риск“ стартира през април 2015 г.