article photo

10-03-2020

Важно съобщение за клиенти със застраховка "Здравна грижа"

Уважаеми клиенти,

Във връзка с развитието на епидемиологичната обстановка в страната, бихме искали да потвърдим, че ползваната от Вас застраховка „Здравна грижа“ покрива неoбходимите консултации, прегледи и лечение при симптоми на настинка, грип или корона вирус, включително пневмония до нивото на избраното от Вас покритие (под формата на абонамент или възстановяване на разходи), съгласно Общите условия по застраховката.

Тестове за установяване на наличие на корона вирус се назначават по преценка на лекар-специалист и се покриват от държавата. Те не са включени в обхвата на покритие на застраховка „Здравна грижа“.

Ако не се чувствате добре или почувствате симптоми на настинка, грип, обостряне на хронично заболяване, усетите по-различни симптоми - треска, висока температура или кашлица, задъхване или трудност да дишате, здравните власти препоръчват да се свържете по телефона с Вашия личен лекар за проследяване на евентуална симптоматика и да си останете си вкъщи. Ако нямате личен лекар, а състоянието Ви се влошава, тогава препоръките са да позвъните на спешна помощ.

Уверяваме Ви, че в подобни случаи много бихме искали да съдействаме на всички наши клиенти, които се нуждаят от час за преглед, но както сигурно знаете, лечебните заведения в цялата страна следват приоритетно препоръките на Националния кризисен щаб и указанията на Районните здравни инспекции. Ето защо би могло да срещнем и затруднения в опитите ни да отговорим на този вид запитвания, в зависимост от обстановката в момента.

Използваме случая да Ви напомним, че за Ваше улеснение предлагаме възможности за подаване на документи онлайн (през B-Assist), по пощата или по куриер. Вместо да посещавате наш офис, можете да се възползвате от тях до отмяната на препоръчваните предпазни и хигиенни мерки от страна на здравните власти, както и винаги, когато пожелаете.

Можете да направите справка както за вида на изискваните документи и сроковете за подаването им:

Стремим се да Ви oсигуряваме спокойствие, сигурност и подкрепа в дългосрочен план като защитаваме важното. Бъдете здрави!