article photo

30-10-2018

Екипи на БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ подпомогнаха 32 социални институции в 20 града в страната

Близо 230 доброволци се включиха в над 40 социални дейности в помощ на деца и възрастни хора в Деня на социалната активност

Близо 230 доброволци от „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” и „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” работиха в 32 социални институции в 20 града в страната по време на ежегодния „Ден на социалната активност”. Инициативата е  част от дългосрочната международна кампания на Виена Иншурънс Груп, която насърчава служителите на компаниите в Групата в 24 държави от Централна и Източна Европа да помагат на хора в нужда и се провежда за осма поредна година.

В рамките на „Деня на социалната активност“ за първи път бяха отличени със специален знак „Посланик на доброто“ петнадесет служители на „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”. В тазгодишната кампанията „Посланиците на доброто” от всички структури в цялата страна на „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” избраха и осъществиха осем нови социални каузи и инициативи, и привлякоха 59 нови доброволци за „Ден на социалната активност”.

Тази година екипите на двете компании работиха в дневни центрове и домове за деца, младежи и възрастни в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Петрич, Пирдоп, Плевен, Пловдив, Русе, Севлиево, Стара Загора, Хасково, Шумен, Сливен, Сопот и София.

Доброволческите акции включваха над 40 различни социални дейности и бяха организирани според заявените от социалните институции конкретни нужди от подкрепа и доброволен труд като почистване, освежителни и ремонтни дейности, изработка на материали и сувенири за благотворителни базари и изложби, засаждане на дръвчета и зазимяване на градини, спортни, обучителни и културни занимания съвместно с деца, младежи и възрастни, и др.

„Денят на социалната активност” на „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” и „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” се организира в партньорство с фондация „БИКОУЗ в помощ на благотворителността“ и Фондация „КОНКОРДИЯ”. По данни на двете фондации, в рамките на тазгодишното издание на инициативата, доброволците от двете компании са успели да помогнат с труда си на близо 1000 деца, младежи и възрастни хора в неравностойно положение и техните семейства.